Livraison offerte
100% clients satisfaits
Satisfait ou remboursé
Support réactif
Paiements sécurisés
▷ Waarom waterschoenen dragen ?

matériel -

▷ Waarom waterschoenen dragen ?

Als je in donker of troebel water loopt, is het soms het beste om niet precies te weten wat er zich onder je voeten bevindt. Het enige dat u moet weten, is dat uw tenen goed beschermd zijn tegen wat eronder zit. Dit is waar het hebben van een goed paar waterschoenen essentieel is!

Het juiste paar waterschoenen (ook bekend als strandschoenen, aquaschoenen of aquaschoenen) geeft je de vrijheid om te gaan en staan ​​waar je wilt, of het nu gaat om wandelen in de kreken, raften op de Doron in de Savoie, kanoën op de Ardèche of in de Gorges du Tarn of gewoon op een strand aan de Cote d'Azur liggen terwijl je je favoriete roman leest.

Zoals we zullen zien, zijn er verschillende "must" waarmee u rekening moet houden bij het kopen van uw volgende paar waterschoenen: uw waterschoenen moeten gemakkelijk schoon te maken zijn, snel drogen en de tractie bieden die u nodig heeft voor uw activiteit. En natuurlijk moeten je schoenen er ook goed uitzien!

Wat je aan je voeten draagt, is heel persoonlijk. Net als andere soorten schoenen, moeten waterschoenen zowel het hart als de zintuigen aanspreken. Je wilt je goed voelen over je waterschoenen en ze kunnen gebruiken, zelfs als je niet van plan bent nat te worden.


We willen dat je het volgende in overweging neemt VOORDAT je je volgende paar waterschoenen koopt :

Kwaliteit waterschoenen bij in- en uitstappen

De meeste moderne waterschoenen zijn gemaakt van traditionele en synthetische materialen. Als je wandelt op bergpaden die zigzaggen door rivieren of beken, heb je een paar ademende waterschoenen nodig die je voeten ventileren en een capabele buitenzool om alle schokken op te vangen. Omgekeerd, wanneer je in het zwembad of in de oceaan bent, zult u de lichtgewicht materialen waarderen waarmee u zich moeiteloos onder water kunt bewegen.

Wat het terrein ook is, alle waterschoenen moeten één eigenschap gemeen hebben: Waterschoen materialen moeten snel weglopen en geen water opnemen Schoenen die water vasthouden, blijven langer nat. We hebben droogtijdtests uitgevoerd en ontdekten dat sommige materialen 3-4 dagen nodig hebben om te drogen.

Geschokt? Dat waren wij ook. Dat is veel te lang voor een waterschoen van hoge kwaliteit (of welke schoen dan ook). Droogtijden die zich over meerdere dagen uitstrekken, creëren een vochtige omgeving die de groei van gist en bacteriën bevordert. Het is onvermijdelijk dat er schimmel ontstaat, wat bijdraagt ​​aan stinkende schoenen en voeten, evenals het risico op voetschimmel!Bah!

Als je op zoek bent naar je volgende paar waterschoenen, kijk dan goed naar de materialen gebruikt door de fabrikanten. We hebben veel getest om ervoor te zorgen dat de materialen die we gebruiken ventileren en snel drogen. Bovendien beschermen onze lichtgewicht waterschoenen je voeten zonder je te verzwaren.

Terugkomen in comfort in je aquaschoenen

De meeste waterschoenen hebben niet de extra vulling die je in gewone geklede schoenen aantreft. Voor een goed paar waterschoenen hoeft u echter geen compromis te sluiten tussen functionaliteit en comfort. Een goed ontworpen paar waterschoenen geeft je het comfort dat je nodig hebt, van de zool tot de bovenmaterialen, zodat je je kunt concentreren op je wateractiviteiten.

Bij Aquashoes selecteren we onze waterschoenen en sandalen "van onder naar boven" en gebruiken we altijd buitenzolen van hoge kwaliteit om ervoor te zorgen dat je voldoende ondersteuning en comfort krijgt, zonder dat dit ten koste gaat van het gewicht dat je nodig hebt voor je watersporten Onze waterschoenen hebben rubberen zolen van hoge kwaliteit en een extreem duurzame constructie, waardoor ze uitstekend geschikt zijn voor riviertochten of je volgende waterles. 'wateraerobics.

De sleutel tot een goede pasvorm voor water schoenen is dat ze goed aansluiten maar niet zo strak dat ze oncomfortabel worden om te dragen. De juiste pasvorm zorgt ervoor dat je schoenen ook in de ruigste golven goed blijven staan ​​en niet gaan drijven! De binding rond je enkels moet je voeten in de waterschoen houden, waardoor de mate van wegglijden van je voet als deze nat is, wordt verminderd.

Zoals hierboven vermeld, moeten de beste waterschoenen licht en luchtig zijn. Onze klanten vertellen ons vaak dat ze het gevoel hebben dat ze geen schoenen meer hebben als ze onze ontwerpen dragen. Misschien moeten we ook ondergoed gaan maken?

Bannière avec chaussures d'eau aquashoesVloeiend, zelfs met de vochtigheid van je waterschoen !

Iedereen die ooit een doorweekt T-shirt heeft uitgetrokken, kan zich de extra inspanning voorstellen die het kost om doorweekte gewone sportschoenen uit te trekken. Samen met de twee extra kilo's water die rond je voeten bungelen, zijn je natte schoenveters volledig geknoopt en onmogelijk om los te maken.

Gelukkig hebben waterschoenfabrikanten over dit kleine detail nagedacht en sommige fabrikanten hebben er iets meer over nagedacht dan andere.

De beste waterschoenen hebben stretch mesh in het bovenwerk dat twee hoofdfuncties heeft: ten eerste laat het mesh water door wanneer je op het droge bent, en ten tweede, het mesh materiaal is veel gemakkelijker te verwijderen als je klaar bent om je aquaschoenen uit te doen.

Al droog ?

Voordat we verder gaan, denken we dat het onze plicht is om een ​​mythe over waterschoenen te ontkrachten: je waterschoenen zijn NIET waterdicht. Met andere woorden, waterschoenen zijn niet ontworpen om waterdicht te zijn. Waterdichte materialen zijn meestal erg stijf en niet comfortabel om lange tijd op te lopen (denk aan een lange wandeling met je regenlaarzen aan). En je wilt zeker niet met waterdichte schoenen in diep water lopen.

De waterschoen daarentegen is waterafstotend. De goede zijn tenminste. Deze schoenen zijn ontworpen met mesh waardoor lucht door de schoen kan circuleren tijdens het drogen. Hetzelfde gaas dat zand en modder uit de schoen houdt, geeft dat luchtige gevoel als je boven het oppervlak bent. Sommige opties hebben zelfs drainagegaten in de buitenzool om superieure droogfunctionaliteit te garanderen.

Maar hoe drogen deze schoenen zo snel? is te danken aan de gebruikte materialen, de meeste waarvan zijn gemaakt van synthetische vezels. In tegenstelling tot natuurlijke vezels zoals katoen, stoten synthetische vezels water zeer goed af. Daarom gebruiken veel waterschoenen niet-absorberende materialen zoals nylon en polyester. Nylon is een geweldige manier om water buiten te houden en de droogtijd tot een minimum te beperken.

Een goed paar strandschoenen moet binnen 24 uur drogen in een goed geventileerde ruimte. Als u van plan bent uw strandschoenen 's avonds in een kast op te bergen, verwacht dan niet dat u de volgende dag terugkomt en vindt een volledig droog paar.

Dus kort samengevat: synthetische vezels + luchtig mesh + goede ventilatie = sneldrogende waterschoenen!

"Mode is wat ontwerpers vier keer per jaar naar je toe brengen. En stijl is wat je kiest." Lauren Hutton

Nog niet zo lang geleden waren waterschoenen er maar in één stijl: zwart en lelijk! De schoenen van weleer hadden vreselijke zolen, misten steun aan de voetboog en voelden aan als zware rubberen zakken die om de voeten waren gebonden. Gelukkig leven we niet meer in de jaren 80 en 90.

Tegenwoordig zijn er opties in overvloed; het kopen van waterschoenen vereist echter meestal nog steeds een opoffering. Te vaak kiezen schoenfabrikanten ervoor om zich te concentreren op functie of mode, met de nadruk op het "of". Het is duidelijk dat het moeilijk is om een ​​kwaliteitspaar schoenen te vinden dat de twee combineert. En het is om deze simpele reden dat we hebben besloten om modellen aquashoes te selecteren die aan de 2 criteria voldoen!

Toen we Aquashoes lanceerden, hadden we maar één doel voor ogen: de meest modieuze outdoorschoenen selecteren. Als klein bedrijf zijn we trots op het ontwerp en de fabricage van elke waterschoen die we verkopen. Onze modellen zijn ontworpen om esthetisch aantrekkelijk te zijn en tegelijkertijd te voldoen aan de hoge prestatie-eisen van onze klanten. We willen dat onze klanten van een dagje aan het zwembad naar een avondje uit met vrienden kunnen gaan, zonder van schoenen te hoeven wisselen.

Bannière avec chaussures d'eau aquashoesAlgemene voetbescherming

Zo simpel is het: je weet nooit wat je onder water kunt tegenkomen. Daarom moet je ervoor zorgen dat je investeert in een schoen die maximale bescherming biedt. Dit betekent een duurzaam materiaal dat je zal beschermen tegen stoten, stenen en andere scherpe oppervlakken die je voeten kunnen bezeren. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat niet alle waterschoenen gelijk zijn gemaakt. Met andere woorden, sommige bieden betere bescherming tegen scherpe voorwerpen dan andere.

Dus je moet een schoen vinden die van binnen en van buiten duurzaam is, ongewenste schokken aan je voeten absorbeert en u de vrijheid om te genieten van uw activiteiten aan het water zonder onnodige pijn.

Natuurlijk omvat de beste bescherming ook duurzame tractie die ervoor zorgt dat u op het land en onder water blijft staan. Het is ontworpen om uitglijden te voorkomen en bescherming toe te voegen wanneer je het draagt. Over het algemeen geldt: hoe meer grip, hoe beter, vooral als u van plan bent uw schoenen intensief te gebruiken.

Waterschoenen die overal comfortabel zitten

Tegenwoordig kun je de kwaliteit van je schoen verbeteren door simpelweg te kiezen voor een meer waterdichte optie. Immers, wie zei dat je waterschoen alleen in natte omgevingen mag worden gebruikt? De beste schoenen geven je de veelzijdigheid die je nodig hebt voor een breed scala aan buitenactiviteiten. Van kajakken tot rotsklimmen, met de juiste schoen kun je je werk doen, wat het ook is.

Daarom moet je de veelzijdigheid van je opties overwegen voordat je iets koopt.Ben je van plan om meer te doen dan activiteiten aan het water? Als dat zo is, koop dan een schoen die u de meeste kans op succes geeft op een groter aantal gebieden. Het zal u niet alleen helpen geld te besparen op schoenen, maar het zal u ook meer waarde geven bij uw specifieke aankoop, waardoor u het nut en de Tegelijkertijd profiteert u van uw budget.

Houd er echter rekening mee dat waterschoenen, hoe waterdicht ook, niet mogen worden beschouwd als vervanging voor goede sportschoenen voor atleten en anderen die veel tijd besteden aan wandelen of hardlopen. Daarom zorg ervoor dat u de beperkingen van het gewenste model begrijpt, zodat u er het maximale uit kunt halen bij de aankoop.

Een correcte prijs voor mijn toekomstige aquaschoenen

Ten slotte is de prijs de laatste overweging voordat u uw volgende paar waterschoenen koopt. Hoewel er veel dingen in het leven zijn die onbetaalbaar zijn, vallen waterschoenen helaas niet in deze categorie.

Afhankelijk van uw behoeften de prijs van waterschoenen kan behoorlijk variëren. Aan de hoge kant kun je gemakkelijk meer dan $ 100 betalen voor een paar waterschoenen. Deze schoenen zijn meer voor sensatiezoekers die graag rennen in diepe rivieren, grote rotsen beklimmen of alleen kajakken als de golven zwaar zijn. Maar voor degenen onder u die op zoek zijn naar een schoen van hoge kwaliteit die op het strand of in het zwembad kan worden gebruikt, hoeft u geen tweede hypotheek af te sluiten om een ​​paar te kopen.

Stijlvol en duurzaam waterschoenen, gemaakt van hoogwaardig mesh, kosten doorgaans tussen de 20 en 40 euro per paar. Alles boven dit bedrag is naar onze bescheiden mening de investering niet waard. Wij geven er de voorkeur aan dat u het extra geld besteedt, zodat u geen problemen heeft op uw volgende vakantie of uitje. Een selectie vindt u hier.

Bannière avec chaussures d'eau aquashoes

Veelgestelde vragen over waterschoenen

We gaan een paar vragen bespreken die u mogelijk heeft bij het winkelen voor uw volgende paar. We hopen dat deze sectie u een vollediger beeld geeft van wat waterschoenen wel en niet kunnen doen.

Waarom zou ik een paar waterschoenen bezitten ?

Hopelijk ben je na het lezen van onze gids al tot de conclusie gekomen dat waterschoenen best wel gaaf zijn. Maar als je er nog niet 100% bent, laten we die vraag dan voor je beantwoorden.

Waterschoenen hebben een aantal unieke voordelen ten opzichte van je standaardschoenen. Allereerst bieden waterschoenen de nodige bescherming voor je voeten tijdens het wandelen in onbekende wateren. Waterschoenen met een goede buitenzool vormen een barrière tussen de onderkant van je voet en de scherpe rots of gebroken zeeschelp op de bodem van de rivier of het meer. Heb je ooit op iets gestapt dat beweegt op de bodem van de oceaan of het meer? Dit is goed gezegd! Bovendien drogen ze snel en worden ze niet beschadigd door een beetje water of zand. Zandbestendige strandschoenen zijn een geweldige manier om uw strandvakantie te verbeteren!

Waterschoenen bieden ook extra grip in het water. Dit is vooral belangrijk voor degenen die aan wateraerobics doen.De bodem van zwembaden kan glad zijn en een stevige rubberen grip maakt het verschil voor een goede training. Antislipzolen zorgen voor de wrijving die nodig is om je rechtop en veilig te houden.

Kortom, er is echt geen reden om dat niet te doen koop een paar waterschoenen als je van plan bent voor langere tijd aan het water te blijven. Wees geen held. Vind gewoon een paar dat voor u werkt, uw veiligheid verhoogt en het niveau van succes/plezier dat u kunt halen uit uw activiteiten.

Kan ik mijn waterschoenen dragen voor niet-watergerelateerde activiteiten ?

Nou, dat hangt ervan af. Als je ervoor kiest om die lelijke zwarte rubberen sokken te dragen, is het antwoord: "Natuurlijk, maar waarom zou je?" Je zult jezelf alleen maar in verlegenheid brengen en de mensen om je heen te schande maken (oke, misschien is het niet zo erg, maar je krijgt het onder de knie).

Echter, als je waterschoenen kiest die stijl en persoonlijkheid hebben , zodat u uw schoenen gemakkelijk kunt dragen tijdens een wandeling, een bezoek aan de winkel of gewoon rondhangen met vrienden en familie. Het hangt echt af van je budget en hoeveel je bereid bent te investeren in een paar waterschoenen.

Kan ik mijn waterschoenen gebruiken om te wandelen ?

Goede vraag, ik ben blij dat je hem hebt gesteld! Het korte antwoord is ja, maar het lange antwoord vereist een beetje finesse. Het hangt inderdaad af van de afstand van je wandeling en de noodzaak om je weg te vinden in natte omstandigheden.

Gelukkig hebben we behoorlijk wat ervaring met wandelen met onze modellen in de collectie Sport en kunnen we je informeren op deze vraag. Tijdens een recente reis naar Corsica hebben we met ons Raid-model een wandeling van tien mijl gemaakt langs steile berghellingen, door dikke modder en beekjes om de prestaties en het comfort van onze schoenen te zien.

We zijn verheugd te kunnen melden dat al onze testers zeiden dat hun waterschoenen voldeden en tijdens de hele wandeling comfortabel bleven. Onze wandelaars zeiden echter dat ze, gezien de vochtigheid en modder, 10 kilometer de juiste afstand voor hun wandeling vonden.

Voor wandelingen op vlakke grond, zonder water, ga ervoor en draag je waterschoenen zo lang als nodig, zolang ze een goede buitenzool hebben en goed passen.

Zullen mijn voeten nat worden met waterschoenen ?

Ja, door het ontwerp zullen je voeten nat worden. Echter, je voeten zullen goed worden beschermd tegen de elementen en zullen comfortabel zijn als ze onder water zijn. Onthoud dat waterschoenen waterafstotend zijn (d.w.z. ze stoten water af) en niet waterdicht (d.w.z. ze zijn waterdicht).

Als je er nog steeds van overtuigd bent dat je waterdichte schoenen nodig hebt, probeer dan je regenlaarzen aan te trekken de oceaan tijdens je volgende stranduitje (grapje, niet proberen!).

Het is aan jou of je sokken wilt dragen of niet. Als je van plan bent om je voeten onder te dompelen, wil je waarschijnlijk extra lagen vermijden indien nodig, omdat dit het droogproces vertraagt ​​en je voeten urenlang volledig nat houdt. Aan de andere kant, als je gewoon gaat wandelen, kunnen de sokken je in staat stellen om ongewenste schokken op te vangen, het drainagesysteem van je schoen beperkt de vochtigheid in de schoen zoveel mogelijk.

Oké, waterschoenen klinken geweldig, maar zijn er situaties waarin je ze niet zou dragen ?

Zoals de meeste producten zijn waterschoenen geschikter voor bepaalde periodes van het jaar Bij koud weer bijvoorbeeld, zal hetzelfde doorlatende gaas dat uw waterschoenen comfortabel maakt en snel drogen niet voldoende zijn veel isolatie. Daarom kun je het beste teruggaan naar klassieke sneakers voor je winterwandelingen!

We raden je ook aan om je waterschoenen niet te dragen op een feest of formeel evenement, maar ik hoop dat dit voor jou duidelijk is. Geniet verder van je waterschoenen voor elk wateravontuur.

Welke waterschoenen zijn geschikt voor raften of kajakken ?

Kies voor de meeste rafting- of kajakavonturen een waterschoen gemaakt van hoogwaardige materialen die comfortabel is en aan uw verwachtingen voldoet. Met een goede waterschoen kun je je gemakkelijk door het water bewegen, terwijl je zand en vuil buiten houdt, wat een belangrijke factor is bij raften of kajakken. Er zijn maar een paar korrels zand of vuil nodig om schuren en irritatie te veroorzaken, dus wees voorzichtig en bereid je dienovereenkomstig voor.

Bannière avec chaussures d'eau aquashoes


laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden weergegeven.