Livraison offerte
100% clients satisfaits
Satisfait ou remboursé
Support réactif
Paiements sécurisés
▷ Wat is wandelen in het water ?

santé -

▷ Wat is wandelen in het water ?

Sommigen zeggen dat het begon met paarden. Decennialang hebben trainers vijvers en zwembaden gebruikt om volbloeden een uitstekende cardiovasculaire training te geven zonder de poten van het dier te belasten.

Als je van wandelen houdt maar het wat pittiger wilt, de wandelen in het water is ideaal om je fysieke conditie te verbeteren. Deze vrij zachte activiteit zorgt voor geweldige cardiovasculaire oefeningen, maar helpt je ook om calorieën te verbranden, terwijl je bijna al je spieren versterkt.

Hier is een overzicht van wat wandelen in het water is, hoe je het veilig kunt doen, en variaties die je kunt proberen om je conditie te verbeteren.

De grondbeginselen van wandelen in het water

Wandelen in het water werd ongeveer twintig jaar geleden geboren op de stranden van Noord-Frankrijk en wordt nu beoefend aan de hele kustlijn. Wandelen in het water wordt ook wel aquatische wandelen genoemd. De langskust bestaat uit het volgen van de kust terwijl het min of meer onder water staat.

Verlangen naar de kust wordt in groepen geoefend. Zodat je nieuwe kennissen kunt maken en je teamgeest kunt ontwikkelen. Zelfs als iedereen voor zichzelf vooruitgaat, bestaan ​​er technieken om de groep energie te geven en de snelheid van vooruitgang te reguleren dankzij leiders en methoden om golven te benaderen.

Bannière pour les chaussures d'eau Aquashoes

Wat zijn de voordelen van de wandelen in het water ?

Water is dichter dan lucht. Het uitvoeren van bewegingen in het water vergt meer inspanning dan dezelfde bewegingen op het land. Deze extra weerstand van waterlopen stelt je in staat om je spieren te trainen en te versterken op manieren die je misschien niet zou kunnen doen met oefeningen op het land. Het stelt u ook in staat meer calorieën te verbranden, wat u kan helpen gewicht te verliezen. Als je met een snelheid van 5 km per uur in dij-diep water loopt, verbrand je bijna twee keer zoveel calorieën als wanneer je hetzelfde doet op het droge. Je kunt tot 250 calorieën verbranden als je 30 minuten in diep water op de borst loopt!

Verlangen is een cardiovasculaire activiteit met een lage impact. Het is daarom zachter" voor je gewrichten, waardoor het een perfecte activiteit is voor mensen met artritis, osteoporose of fibromyalgie.

Bovendien, omdat uw cellen voor 65-95% uit water bestaan, circuleert het bloed beter wanneer het onder water is, wat betekent dat uw hart niet zo hard hoeft te pompen om water te laten circuleren.

De wandelen in het water heeft ook voordelen voor je huid. U profiteert van de voordelen van zeewater en zeezout om cellulitis te verwijderen en uw huid strakker te maken.

Dankzij Marine Iodine en de zoetwaterwerking wordt ook je immuunsysteem versterkt en ben je minder vatbaar voor ziektes. Zeewater laadt ons inderdaad op met energie en zuivert ons organisme.

Door de lange kust te beoefenen midden in de natuur bevordert u een goede zuurstofvoorziening van uw longen en uw spieren. Tijdens een uitje komen je hersenen tot rust. De antistresskant van de longrib wordt vaak geprezen.

Wandelen in het water is gunstig voor zwangere vrouwen

Lange-cote lessen zijn in opkomst omdat mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus effectieve cardiovasculaire activiteit zoeken. Wandelen in het water lessen zijn vooral populair bij ouderen, mensen met overgewicht, mensen met artritis en mensen met mobiliteitsproblemen. Zwangere vrouwen en mensen met lage rugpijn zijn ook vaak bedreven in deze oefening.Zelfs serieuze atleten profiteren van voordelen Voor atleten kunnen wateroefeningen worden gebruikt als een vorm van actief herstel tussen intensieve landtrainingen door, waardoor vorm en snelheid kunnen worden verfijnd.

Ideaal bij lage rugpijn

Lange-kust kan worden beoefend in een rivier, een meer, maar vaker in de oceaan of in de zee. Wateroefeningen worden echter uitgevoerd in overdekte zwembaden, waardoor mensen kunnen trainen bij warm of koud weer. Je hoeft niet te kunnen zwemmen om wandelen in het water te oefenen. Drijfvoorzieningen zoals armbanden of riemen kunnen worden gebruikt om niet-zwemmers te helpen in het water te blijven drijven.

Aanbevolen voor mensen met overgewicht

Wandelen in het water kan worden beoefend in het ondiepe gedeelte, een paar meter van het strand. Voor beginners wordt het ondiepe gedeelte vaak gebruikt omdat het diepere water een intensievere training mogelijk maakt. De basisbeweging van de wandelen in het water is om vooruit te gaan, net als de klassieke stap. De deelnemers staan ​​tot hun middel in het water en schrijden naar voren, waarbij ze ernaar streven om bij elke stap hun hele voet op de grond te zetten. De kernspieren worden bij elke beweging betrokken en de armen bewegen heen en weer om het hele lichaam te betrekken.

Uit een Amerikaanse studie bleek dat heuvellopen je hartslag meer kan verhogen dan wandelen op het land. Hierdoor kunnen je hart en longen de oefeningen harder pushen.

Een ander onderzoek concludeerde dat wandelen in het water bijdraagt ​​aan het verlagen van de bloeddruk, met name bij mensen met een sedentaire levensstijl. Ten slotte toonde een derde onderzoek bij patiënten met spinale stenose aan dat 12 weken wandelen in het water hun balans en spierconditie verbeterde.

Bannière pour les chaussures d'eau Aquashoes

Welke uitrusting om wandelen in het water te oefenen ?

Dat gezegd hebbende, je hebt niet veel apparatuur nodig om wandelen in het water te doen. Alleen een zwempak en waterschoenen (lopen in de zee of oceaan kan voetpijn veroorzaken door rotsen, schelpen, enz...). Bij koud weer is het noodzakelijk om jezelf uit te rusten met een neopreen pak.

Hoe loop je in water ?

Voor een minder intensieve maar niet minder effectieve oefening kiezen steeds meer mensen ervoor om in het water te wandelen, niet te rennen. Net zoals wandelen op het land terrein wint, zo wint wandelen in het water!

Op de meeste Franse stranden zijn er veel meer lange kusten dan zwemmers. Veel mensen kunnen niet zwemmen, houden niet van zwemmen, of willen hun haar of gezicht niet nat maken. Bijna iedereen kan bergbeklimmen om in vorm te blijven of te komen.

Om te beginnen loop je met water middelhoog. Concentreer je op het lopen met respect voor je houding.Houd hiervoor ingedrukt:

 • de romp- en rugspieren aangespannen,
 • rug recht en gestrekt,
 • schouders terug,
 • kin omhoog, kijk recht vooruit,
 • kop los van de schouders,
 • Probeer er tijdens het lopen voor te zorgen dat u uw bovenlichaam recht houdt zonder naar voren of opzij te leunen,
 • maak een grote stap,
 • druk eerst op je hiel en rol dan je gewicht op je tenen,
 • voel je vrij om je armen te wiegen terwijl je loopt,
 • Zodra je de zijlijn onder de knie hebt met de juiste houding, kun je het in dieper water proberen

Als je eenmaal de juiste instelling hebt, kun je je routine met een paar variaties ontwikkelen. Begin met één ronde van elke variatie en werk je weg omhoog naar meerdere rondes van elke variatie.

Knieën

Knieën optrekken zal intensiteit toevoegen aan de wandelen in het water. Het werkt ook de lagere spieren, evenals de bilspieren en heupbuigers.

Om deze variatie uit te voeren:

 • Betrek je core en til je rechterknie zo hoog mogelijk op,
 • Steek tegelijkertijd je linkerarm op,
 • Wissel en doe hetzelfde met je linkerknie en je rechterarm,
 • Lungen tijdens het lopen,
 • Lunges trainen je quads, hamstrings, kuiten en bilspieren. Loop voor deze variant van de oefening in het water op heuphoogte.

Om deze oefening te doen:

Stap naar voren met je rechtervoet. Laat uw voorste dijbeen zakken zodat deze evenwijdig is aan de bodem van het zwembad. Zorg ervoor dat je rechterknie in lijn is met je enkel, zonder eroverheen te gaan. Houd je achterste been recht. Breng je linkervoet naar voren en blijf naar voren stappen met je linkerbeen. Een andere variant van deze oefening is om zijwaartse lunges te doen in plaats van voorwaartse lunges. Side lunges werken de adductoren aan de binnenkant van de dijen.

Zijpad

Deze variatie van waterlopen richt zich op de binnen- en buitenspieren van je dijen.

Om deze oefening te doen:

 • Ga opzij staan, rechterheup naar voren,
 • Stap zijwaarts met je rechtervoet,
 • Breng je linkervoet naar je rechtervoet,
 • Ga zo door tot je aan de andere kant van de kust bent,
 • Loop terug, linkerheup naar voren.

Advies voor beginners in wandelen in het water

Trein in diepere wateren

Om de loopvorm op het land na te bootsen en snel genoeg te lopen zodat uw hartslag de matige tot hoge hartslagzones bereikt, moet u diep genoeg in het water zijn om de bodem niet te raken. Voor veel mensen betekent dit een diepte van minimaal 1,6 tot 1,8 meter.

Let op de houding van het bovenlichaam

Houdingstekens zijn onder meer het hoofd optillen, de kin intrekken, de schouderbladen naar elkaar toe en naar beneden brengen en de buik dichter bij de wervelkolom brengen. De armen moeten in een hoek van 90 graden worden gebogen en als een slinger in het water zwaaien.

Gebruik de basis van het onderlichaam

Om de biomechanica van het lopen op het land met de benen na te bootsen, is het handig om de lunge-side-sessie te starten met een verticale trap en dan geleidelijk de pas te openen.De kniebuiging is licht en de quadriceps duwt het water naar voren, niet omhoog, dan stuurt de hiel het achterste deel van de pas. De voet moet werken als een borstel en ontspannen zijn, heen en weer vegen.

Overweeg de duur van uw uitje te verkorten

Wandelen in het water verhoogt uw stofwisseling en energieverbruik. Daarom kunt u sneller moe worden van oefeningen in het water dan met activiteiten op het land.

Vervang bijvoorbeeld een wandeling van 45 minuten op de loopband door een klim van 30 minuten. Vergeet vooral niet om gehydrateerd te blijven.

Raadpleeg uw arts als u hartproblemen heeft

Je hartslag neemt toe bij hogere zomertemperaturen (water en omgevingstemperatuur). Als u hartproblemen of hoge bloeddruk heeft, dient u uw arts te raadplegen voordat u aan de wandelen in het water begint.

Bannière pour les chaussures d'eau Aquashoes

Specifieke veiligheidstips voor lanyards

 • Blijf gehydrateerd. Je merkt misschien niet hoeveel je zweet als je wandelen in het water doet. Het is belangrijk om goed gehydrateerd te blijven, vooral in de zomer,
 • Het beste is om nooit alleen de zee of de oceaan op te gaan,
 • Annuleer je reis bij slecht weer of sterke zeestromingen,
 • Pas op voor de zeebodem. Je kunt er allerlei wezens tegenkomen. Om letsel te voorkomen, draag je waterschoenen.
 • Draag een drijflichaam als je net begint. Dit is vooral handig als je geen sterke zwemmer bent of evenwichtsproblemen hebt.
 • Stop als u pijn voelt. Probeer geen beweging te forceren als je je niet op je gemak voelt.
 • Stop onmiddellijk en zoek hulp als u zich licht in het hoofd of duizelig voelt, niet kunt ademen, flauwvalt of zich zwak voelt, pijn of druk op de borst of bovenlichaam heeft en als u misselijk of verward bent.

Raadpleeg uw arts voordat u met de wandelen in het water begint, vooral als u medische aandoeningen heeft of voorgeschreven medicijnen gebruikt.

Wat te onthouden over de wandelen in het water ?

Lungen is een geweldige vorm van cardiovasculaire oefening en weerstandswerk. Het helpt een groot aantal spieren te versterken en te versterken, terwijl het calorieën elimineert en ervoor zorgt dat uw botten en gewrichten niet worden overbelast.

Begin langzaam en voer het tempo geleidelijk op. Maak het longeren leuk en interessant door de oefeningen te variëren en verschillende toestellen uit te proberen. Op deze manier zul je merken dat heuvelklimmen niet alleen goed is voor je lichaam, maar ook perfect voor je moreel !


laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden weergegeven.