Livraison offerte
100% clients satisfaits
Satisfait ou remboursé
Support réactif
Paiements sécurisés
▷ Top 12 plekken om te snorkelen in Frankrijk (Deel 2/2)

nature -

▷ Top 12 plekken om te snorkelen in Frankrijk (Deel 2/2)

We ontmoeten elkaar weer voor het tweede deel van onze reis langs het Middellandse-Zeegebied. Houd je van snorkelen en de zeebodem die rijk is aan biodiversiteit? In dit tweede artikel zullen we zien welke, naar onze mening, de 6 beste snorkelplekken op het vasteland van Frankrijk zijn !

Bannière Collection Outdoor Aquashoes

6. Cap d'Antibes

De beste snorkelplek in Antibes wacht op u bij Cap d'Antibes in het Pelagos-heiligdom. Het is een mediterraan bioreservaat vanwege zijn flora en fauna. Het zicht is hier bijzonder duidelijk. Offshore snorkelen is interessant vanaf Plage de la Salis, Plage de la Garoupe en Plage de I'Argent Faux.

Als je je aanmeldt voor een boottocht, kun je daar zelfs witte en blauwe dolfijnen, zeeschildpadden en grienden in de wateren van het Pelagos-heiligdom. Dankzij de trilaterale overeenkomst tussen Frankrijk, Monaco en Italië herbergen de beschermde wateren een grote verscheidenheid aan zeedieren.

5. Eiland Porquerolles

Om toegang te krijgen tot deze belangrijke snorkelplek in Frankrijk, moet je een boot nemen naar het eiland Porquerolles. Deze vertrekken regelmatig vanuit de stad Hyères. In het hoogseizoen vindt u tot 20 retourvluchten per dag voor ongeveer 20 euro. De boten vertrekken vanaf de Tour Fondue en worden beheerd door de naamloze vennootschap TLV-TVM. Particuliere bedrijven bieden in het hoogseizoen ook excursies naar het eiland aan. Ze vertrekken vanuit een tiental naburige steden, waaronder Saint-Tropez, Le Lavandou en Toulon.

In de zuidwestelijke hoek van het eiland Porquerolles ligt de Calanque du Brégançonnet, een andere uitstekende plek om te snorkelen in Frankrijk. Het is eigenlijk een smalle spleet in de rotsen. Het biedt genoeg te zien waar de granieten kliffen de zee ontmoeten en het onderwaterleven bloeit hier. Je zult tientallen lipvissen rond de golven zien zwemmen, evenals felgekleurde tandbaarzen.

4. Port Cros

Nabij de stad Hyères ligt het eiland Port-Cros. Het is ook een beschermd natuurpark met de beste snorkelplekken van Frankrijk. Het fantastische snorkelen begint bij het strand van Palud, op 40 minuten lopen van het dorp. Hier zou je barracuda of zelfs octopus moeten zien. Het pad wordt de Rascas Underwater Trail genoemd en is goed gemarkeerd met zes individuele boeien. Elk bevat een informatiepaneel met details over het type zeebodem en de zichtbare flora en fauna.

Vue de Port Cros 83

3. Strand van Sainte-Asile

Sainte Asile Beach in Saint-Mandrier-sur-Mer ligt in het zuidwestelijke deel van het schiereiland. Het is een zandstrand in de stad en draagt ​​het label "Blauwe Vlag". Het staat bekend als een van de beste plaatsen om te bezoeken als je op zoek bent naar een geweldige duikplek aan de Franse Rivièra. Rechts van het strand ligt een prachtig dennenbos dat honderden jaren oud is. Het biedt voldoende schaduw tegen de brandende zomerzon. Aan de linkerkant is er een kustpad. Het gebied is beplant met prachtige mediterrane tijm, Aleppo-dennen, rozemarijn, pijnboompitten en andere soorten.

Watersporten die hier worden aangeboden zijn niet alleen snorkelen, maar ook duiken, zeilen, surfen en windsurfen. Er is ook een restaurant op het strand dat in de zomermaanden wordt bewaakt door een badmeester. Parkeren is langs de strandweg, maar het is niet overvloedig. Om vanuit het centrum van La Seyne-sur-Mer bij het strand te komen, volgt u de richting Saint Mandrier tot u bij de borden naar Pin Rolland komt.Er is een bord dat aangeeft waar het strand is

2. Anse du Corton

Anse du Corton (ook wel Crique du Corton genoemd) omvat een kiezelstrand in de buurt van de stad Cassis (15 minuten lopen). Het biedt een prachtig uitzicht op Cap Canaille. Hier vind je een klein café met ijs, drankjes en lunch. Het kustpad van Cassis leidt naar dit strand. Het is een schilderachtig en avontuurlijk pad om het strand te bereiken, een geweldige plek om te snorkelen. Voor liefhebbers van rust...

1. De Calanques van Marseille

Het nationale park Calanques de Marseille is een prachtige plek om je snorkelavontuur in Frankrijk te beginnen. Dit ongerepte natuurlijke landschap wordt doorkruist met prachtige baaien die terecht worden vergeleken met juweeltjes.


In dit enorme mariene biologische reservaat van 43.500 hectare zijn er meer dan 60 individuele erfgoedsoorten die je kunt bewonderen en waar je mee kunt zwemmen tijdens het zwemmen. Met turquoise wateren en uitstekende helderheid bieden de stranden aan de kust van het Calanques National Park de beste omstandigheden als u in de buurt van Marseille wilt snorkelen. Onze favoriete plekken zijn Calanque de Sormiou en Calanque d'En-Vau.

Calanque de marseille vue de haut

Frankrijk is rijk aan landschappen en als het om snorkelen gaat, heeft de Middellandse Zeekust een groot aantal pareltjes. In de hoop dat u zult genieten van deze verandering van omgeving, wensen wij u geweldige snorkeltrips, in Frankrijk of elders.


laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden weergegeven.