Livraison offerte
100% clients satisfaits
Satisfait ou remboursé
Support réactif
Paiements sécurisés
▷ De voordelen van waterwandelen

santé -

▷ De voordelen van waterwandelen

Als u van wandelen houdt, maar uw gebruikelijke routine wilt veranderen, is wandelen in het water een ideale optie om uw conditie te verbeteren.
Deze low-impact oefening kan u niet alleen een geweldige cardiotraining, maar u ook helpen calorieën te verbranden terwijl u veel spiergroepen versterkt.
Hier is een overzicht van de voordelen van wandelen in het water, hoe u kunt oefenen het veilig en variaties die je kunt proberen om je conditie te verbeteren.

Groupe Longe-cote coucher de soleil

Wat zijn de voordelen van wandelen in het water ?

Water is veel dichter dan lucht. Trainen in het water vereist meer inspanning dan dezelfde oefening op het land.

De extra weerstand van waterlopen stelt je in staat je spieren op een andere manier uit te dagen en te versterken dan buiten het water. Het helpt je ook meer calorieën te verbranden, wat je kan helpen gewicht te verliezen.

Wandelen in het water is een cardio-oefening met weinig impact. Dit betekent dat het vriendelijker is voor uw gewrichten, waardoor het een veiligere oefeningsoptie is voor mensen met artritis, osteoporose of fibromyalgie.

Door uw lichaam minder te belasten en te belasten, kan lopen op water ook wees een goede workout voor de volgende mensen

 • zwangere vrouwen
 • mensen die herstellen van een blessure
 • ouderen
 • mensen die voor het eerst sporten.

Een onderzoek uit 2015 meldde ook dat wandelen in het water je hartslag meer kan verbeteren dan gewoon wandelen. Hierdoor kunnen uw hart en longen harder werken.

Volgens een andere studie kan wandelen in water de bloeddruk verlagen, vooral voor mensen die lange tijd niet sporten. Ten slotte bleek uit een Trust Source-studie van patiënten met spinale stenose dat 12 weken wandelen in water hun balans en spierfunctie hielp verbeteren.

Voor revalidatie van blessures

Wandelen in het water is een uitstekende keuze voor geblesseerde atleten, omdat het hen in staat stelt om fit te blijven zonder het ongemak of de verergering van blessures die gepaard gaan met impact op de grond. In feite kan waterlopen in diep water tijdens revalidatie van een blessure helpen om uw conditie op peil te houden.

Crossactiviteit

Je hoeft niet te wachten om gewond te raken om te waterlopen. Deze activiteit is een geweldige manier om gezond te blijven en te cross-trainen, omdat het blessures kan helpen voorkomen.

Voor een zachtere aerobe conditie

Vanwege hydrostatische druk (of de kracht waarmee water duwt), je hartslag zal ongeveer 10-15 slagen per minuut lager zijn wanneer je door water rent dan in vergelijking met een identieke inspanning op aarde.

t11>

Voor oefeningen met weinig impact

Wandelen in het water wordt beschouwd als een oefening met weinig impact, wat het bijzonder goed maakt voor mensen met gewrichtspijn, waaronder artritis, aangezien het drijfvermogen van water het gewicht vermindert tot slechts 10% van het totale lichaamsgewicht wanneer ondergedompeld in water tot aan de nek.

Versterkt het hele lichaam

Watertraining biedt ook een unieke vorm van weerstandstraining omdat bewegingen in water 12 keer de weerstand hebben van lucht.Verticale posities, zoals lopen in het water, bieden vier keer de weerstand van horizontale posities, zoals zwemmen

Verlicht de belasting van het onderlichaam

Wandelen in het water vermindert de druk op grote, gewichtdragende gewrichten, zoals de heupen of knieën, die tijdens activiteiten op het land zwak of pijnlijk kunnen worden, aanzienlijk. Bovendien ontlast het drijfvermogen van het water de ruggengraat van de zwaartekracht, wat de verbetering van de algemene beweging vergemakkelijkt.

Groupe longe cote marche aquatique vagues

Wat heb je nodig ?

Je hebt niet veel apparatuur nodig om waterwandelen te doen, en de meeste sportscholen hebben apparatuur die je kunt gebruiken. Sommige fitnesscentra hebben zelfs waterloopbanden of elliptische trainers die u kunt gebruiken.

Als u van plan bent waterwandelingen te maken in een sportschool of als onderdeel van een cursus, heeft u waarschijnlijk alleen een handdoek, een badmuts en, als je wilt, een bril.

Hoewel het gebruik van een zwemband of drijflichaam optioneel is, voelen veel mensen zich niet op hun gemak in het water; het gebruik van een riem kan daarom vertrouwen opbouwen en een betere training mogelijk maken. Het helpt je ook naar voren te leunen, zoals wanneer je op het land rent. Dus als een van je doelen is om je op vorm te concentreren, kun je een drijfriem proberen.

Bannière Aquashoes leader européen de la chaussures d'eau

Aan de andere kant, als u waterwandelingen of kustwandelingen op zee wilt oefenen (en dus gebruik wilt maken van de zeelucht), afhankelijk van van het seizoen heb je misschien een wetsuit nodig. Essentieel accessoire de waterschoenen beschermen je voeten.

Hoe loop je in water?

Probeer om te beginnen in het middeldiep water te lopen. Zorg ervoor dat u loopt met een goede houding. Om dit te doen, houd :

 • kern- en rugspieren aangespannen
 • rug recht en langwerpig
 • schouders terug
 • kin omhoog, hoofd recht vooruit kijkend
 • oren boven de schouders.
 • Als je door water loopt, zorg er dan voor dat je je bovenlichaam rechtop houdt zonder te ver naar voren of opzij te leunen
 • loop met grote passen
 • druk eerst op je hiel voordat je je gewicht op je tenen rolt
 • zwaai met je armen tijdens het lopen.

Als je eenmaal gewend bent in het water te lopen met de juiste houding, kun je overstappen naar dieper water. Begin met langzaam te lopen en verhoog geleidelijk uw snelheid.

Bewegingen

Als je eenmaal gewend bent aan het lopen in het water, kun je je routine afwisselen met een paar zetten.

Begin met één ronde van elke beweging en verhoog dit geleidelijk totdat je er twee of drie ronden van elke zet.

Knieën omhoog

  Als u uw knieën hoger opheft, kunt u het wandelen in het water intenser maken. Dit traint ook je been- en kernspieren, evenals je bilspieren en heupbuigers.

  Om deze variatie te doen, span je je kern aan en til je je rechterknie zo hoog mogelijk op.
  Tegelijkertijd , hef je linkerarm op.
  Schakel en doe hetzelfde met je linkerknie en rechterarm.
  Lunges terwijl je loopt

  De slots

   Ze trainen de quadriceps, hamstrings, kuiten en bilspieren.Stap voor deze oefening in het water tot je middel en stap dan naar voren met je rechtervoet

   • Laat uw voorste dijbeen zakken zodat deze evenwijdig is aan de bodem van het zwembad. Zorg ervoor dat je rechterknie in lijn is met je enkel, zonder eroverheen te gaan. Houd je achterste been recht.
   • Breng je linkervoet naar voren en stap verder met je linkerbeen.
   • Een variatie op deze oefening is om zijwaartse uitval te doen in plaats van voorwaartse uitval. Side lunges werken de adductoren aan de binnenkant van de dijen.

   Niet gejaagd

   • Deze variatie van waterlopen richt zich op de binnen- en buitenspieren van je dijen.
   • Ga voor deze oefening zijwaarts staan ​​met je rechterheup naar voren.
   • Stap zijwaarts met je rechtervoet.
   • Breng je linkervoet naar je rechtervoet.
   • Ga zo door tot je het einde van het zwembad bereikt.
   • Keer op je stappen terug, linkerheup voorop.

   Bannière Aquashoes leader européen de la chaussures d'eau

   Methode om sporten moeilijker te maken

   Om de intensiteit van wandelen in het water te verhogen, kunt u uw bovenlichaam trainen door polsgewichten, schuimrubberen dumbbells, weerstandshandschoenen of polsbanden te gebruiken.

   Voor het onderlichaam kun je een meer uitdagende workout creëren door enkelgewichten te gebruiken.

   Een andere manier om de intensiteit te verhogen is door joggen in plaats van door water te lopen. U kunt ook intervaltraining doen door 30 seconden te joggen of hardlopen en vervolgens een paar minuten met uw gebruikelijke snelheid te lopen. U kunt gedurende 5-10 minuten blijven afwisselen tussen een sneller en langzamer tempo.

   Groupe Longe cote marche aquatique étirement

   Veiligheidsadvies

   Blijf gehydrateerd. Je merkt misschien niet hoeveel je zweet tijdens het sporten in het water. Het is belangrijk om goed gehydrateerd te blijven, vooral als je in een verwarmd zwembad bent.

   Pas op voor gladde oppervlakken. Let ook op scherpe randen en hoeken. Om uitglijden te voorkomen, kun je waterschoenen dragen, die je hier kunt vinden.
   Draag een drijflichaam. Dit is vooral handig als je geen sterke zwemmer bent of evenwichtsproblemen hebt.
   Stop als je pijn voelt. Probeer geen beweging te forceren als u zich niet op uw gemak voelt.
   Vermijd zwembaden die verwarmd worden boven 32,2°C. Zwembaden die tussen 27,8 en 31°C worden verwarmd, kunnen pijn helpen verlichten, maar het kan gevaarlijk zijn om te sporten in water dat boven deze temperatuur wordt verwarmd.

   Stop onmiddellijk en zoek hulp als u het volgende voelt:
   • duizeligheid of duizeligheid
   • moeite met ademhalen
   • u valt flauw of voelt zich flauw
   • pijn of druk in de borst of bovenlichaam
   • misselijkheid
   • verwarringstoestand
   Raadpleeg uw arts voordat u met watertraining begint, vooral als u medische aandoeningen heeft of voorgeschreven medicijnen gebruikt.
   Bannière Aquashoes leader européen de la chaussures d'eau

   Tot slot

   Wandelen in het water is een geweldige optie voor cardio- en weerstandstraining.Het kan helpen veel spiergroepen te versterken en te versterken, terwijl het calorieën verbrandt en uw botten en gewrichten beschermt

   Begin klein en verhoog geleidelijk de duur en intensiteit van uw trainingen. U kunt sporten leuk en interessant maken door oefeningen uit te proberen en verschillende apparatuur te gebruiken. Door dit te doen, zult u merken dat waterlopen een integraal onderdeel is van uw fitnessroutine.


   laat een reactie achter

   Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden weergegeven.