Livraison offerte
100% clients satisfaits
Satisfait ou remboursé
Support réactif
Paiements sécurisés
▷ Waarom is zeelucht goed voor je ?

santé -

▷ Waarom is zeelucht goed voor je ?

De nabijheid van de oceaan kan een positieve invloed hebben op je gezondheid: hoe dichter je bij de zee bent, hoe beter je je voelt. Historisch gezien schreven artsen al in de 18e eeuw curatieve kustreizen voor, en recente studies suggereren dat het verband tussen de oceaan en gezondheid een wetenschappelijk feit is. Aan zee zijn bevordert niet alleen een goede lichamelijke gezondheid, het verbetert ook je mentale welzijn.

Vue sur la mer d'un chemin en bois sur la plage

We krijgen wat zeelucht !

In de buurt van de oceaan zijn is ontspannend. Onderzoekers hebben ontdekt dat het geluid van de golven hersenpatronen verandert, waardoor je in een staat van diepe ontspanning komt en lichaam en geest verjongen. Bovendien stimuleert de kust fysieke activiteit, al is het maar een wandeling op het strand.

De frisse lucht van de zee

De zeelucht is sterk gejodeerd, maar ook extreem zuiver, goed geoxygeneerd en vrij van ziektekiemen. Het stimuleert de ademhalingscapaciteiten, vergemakkelijkt de spijsvertering en het werk van het hart. Met 7 tot 70 keer minder stof dan in de stad en tot 200 keer minder koolstofdioxide, dwingt het ons om onze longen volledig te vullen.

Deze schone lucht is dankzij de wind verrijkt met zuurstof omdat de luchtdruk daar hoog is. Het zit ook vol, dankzij de kleine belletjes van zeewater die aan het oppervlak barsten, van mineralen en sporenelementen die in het water aanwezig zijn, die een "natuurlijke aerosol" vormen die de verwijding van bloedcapillairen bevordert en de uitwisselingen tussen het organisme versnelt en het mariene milieu. Wat betreft de negatieve ionen, die in zeer grote hoeveelheden aanwezig zijn (vooral wanneer de zee zich op de rotsen werpt), zijn hun tonische en antistress-effecten bewezen: met name de hartslag vertraagt ​​in de meeste mensen.

De zeelucht kalmeert het zenuwstelsel, behalve bij sommige mensen, die het omgekeerd kan irriteren, ongetwijfeld dankzij de effecten van jodium (dat inwerkt op de schildklier). Sommige zijn echt heel tonic, vooral die waar, wanneer de zee zich terugtrekt, er veel algen zichtbaar zijn, zeer rijk aan jodium.

Bewegen in het water, moeiteloos sporten

Naast zijn uitzonderlijke samenstelling heeft zeewater, dat vrij koel is, een verkwikkende werking en activeert het de bloedsomloop, verbetert het de beweeglijkheid (een biologische term die verwijst naar het vermogen om spontaan of door reactie op prikkels en actief, door energie te verbruiken) en de elasticiteit van bloedvaten. Zoveel redenen om er zo vaak mogelijk in te duiken en van de gelegenheid gebruik te maken om je hoofd leeg te maken door de plank zo lang te doen als je wilt!

Vooral omdat, een groot voordeel, het lichaam, eenmaal ondergedompeld in water, oneindig veel lichter is, wat niet alleen het drijven vergemakkelijkt, maar ook een groot aantal activiteiten, met zichtbare resultaten op spieren, huid toon, bloedsomloop, lichaamsschede. En dat allemaal zonder blessures, aangezien de gewrichten worden gespaard (en ontlast), wat verklaart waarom de revalidatie van sportblessures vaak op zee of in het zwembad wordt gedaan.

Maak van de gelegenheid gebruik om een ​​verkwikkende wandeling langs de kust te maken. Deze "waterwandeling" is met andere woorden een wandeling onder water in ieder geval tot aan het middel, en idealiter tot aan het middenrif. Dankzij de sterke weerstand van het water is het een echte duursport die het hart traint, het lichaam omhult, de bovenkant spieren en de onderkant verfijnt, met behoud van de gewrichten.En vergeet niet je voeten te beschermen!

Bannière chaussures d'eau Aquashoes

Voordelen voor het immuunsysteem

Zwemmen in de zee traint het hele lichaam, verbetert de bloedcirculatie en versterkt de werking van het immuunsysteem Studies hebben aangetoond dat vitaminen, mineralen en aminozuren gevonden in zeewater hebben antibiotische en antibacteriële effecten die de immuniteit bevorderen. Bovendien activeert zwemmen in warm zeewater de genezingsmechanismen van het lichaam om aandoeningen zoals astma, artritis, bronchitis en ontstekingsziekten te bestrijden. , evenals veel voorkomende pijnen.

Voordelen voor de huid

De kust is ook goed voor de huid. Wetenschappers hebben beweerd dat het magnesium in zeewater de elasticiteit van de huid verhoogt, hydrateert en het uiterlijk verbetert. Zout en kaliumchloride, die van nature in zeewater voorkomen, zijn geweldige genezers. Ten slotte kan een bepaalde hoeveelheid zon gunstig zijn voor bepaalde huidaandoeningen zoals psoriasis. Inderdaad, een kleine hoeveelheid ultraviolette straling van de zonnestralen helpt de huid uit te drogen en bevordert de genezing.

Mentale gezondheidsvoordelen

Nabijheid van de oceaan heeft een significante impact op mentaal welzijn. Als je op het strand zit, luistert naar het ruisen van de golven, de zeebries door je haren voelt waaien en geniet van de warmte van de zon op je huid, je voelt je geweldig. Deze opwinding aan zee staat bekend als "thalassotherapie", een term bedacht door Hippocrates.

Het ritmische geluid van de golven die tegen de kust beuken, brengt je in een meditatieve staat. De voordelen van meditatie zijn talrijk: het verminderen van stress, diepe ontspanning, het vergroten van geluk, het verbeteren van de gemoedsrust, spontaniteit en verhoogde creativiteit. Ook wordt gezegd dat meditatie je helpt je doel in het leven te ontdekken. Zie het als perspectief: een jaar op kantoor en in een stedelijke omgeving verkort je visuele horizon. Je staart de hele dag naar een scherm en als je omhoog kijkt, wordt je zicht op de lucht omlijst door een kantoorraam of een verkeerslicht.

Op het strand is de eindeloze horizon van de zee zo uitgestrekt dat je de ronding van de aarde bijna (bijna) kunt waarnemen. De visuele stimulus die je hersenen van dit uitzicht ontvangen, opent letterlijk je geest voor nieuwe kansen en ervaringen.

Terwijl je op het strand zit en nadenkt over de zin van het leven, werkt de hitte van de zon in op je endocriene systeem, waardoor het endorfine - chemicaliën in het lichaam dat een gevoel van welzijn geeft. Zeewaterzout draagt ​​ook bij aan je mentale welzijn door de niveaus van melatonine, tryptamine en serotonine in je hersenen te ondersteunen, die depressies bestrijden.

Bannière chaussures aquatiques Aquashoes

Conclusie

Geniet van de voordelen van de negatieve ionen die aanwezig zijn in de zeelucht. In de huidige samenleving worden we dankzij computers, televisie en elektronische apparaten omringd door te veel positieve ionen (vrije radicalen).Door je gadgets uit te zetten en je blootstelling aan negatieve ionen te vergroten, versterk je je immuunsysteem, verhoog je je alertheid en verbeter je je concentratie En slaap je goed !


laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden weergegeven.