Livraison offerte
100% clients satisfaits
Satisfait ou remboursé
Support réactif
Paiements sécurisés
▷ Waterschoenen nodig om te peddelen ?

matériel -

▷ Waterschoenen nodig om te peddelen ?

De term "Waterschoenen" kan worden gebruikt om een ​​aantal soorten schoenen te beschrijven, maar ze zijn allemaal ontworpen om in of in het water te worden gedragen. Er moet echter worden opgemerkt dat ze niet essentieel zijn voor paddleboarding. In sommige situaties is het dragen van schoenen echter erg handig, afhankelijk van wie je bent, waar je peddelt en hoe je van plan bent te peddelen.

Aquashoes, Homme qui pratique le paddle

Het dragen van waterschoenen is een persoonlijke keuze

Veel paddleboarders kiezen ervoor om blootsvoets op hun board te gaan. Het gevoel één te zijn met het board is een factor in controle, reactievermogen in bochten en het behouden van balans. Deze mening wordt algemeen gedeeld door SUP-rijders (Stand Up Paddle), surfers en yogaliefhebbers, peddelaars voor wie subtiele en snelle veranderingen in positie cruciaal kunnen zijn.

Dat wil niet zeggen dat voeten zijn een must, zelfs voor deze activiteiten. Voor roeiers die voetsteun nodig hebben, bijvoorbeeld vanwege een blessure, hygiëneproblemen of langdurige pijn zoals fasciitis plantaris, zullen de voordelen van het dragen van waterschoenen opwegen tegen de waargenomen nadelen.

Een andere veel voorkomende afwijzing van waterschoenen is het feit dat de meeste SUP's worden geleverd met griptexturen op het dek die voldoende zijn om uitglijden te voorkomen. Hoewel dit waar is, kan het ontwerp van sommige waterschoenen de wrijving tussen jou en het board zelfs vergroten, maar of je ze nodig hebt of niet, is aan jou om comfortabel en comfortabel te zijn.


Waarom waterschoenen dragen ?

Uiteindelijk zijn waterschoenen een geweldige optie als je geruststelling en bescherming nodig hebt. Dit aspect moet niet worden onderschat, vooral als je nieuw bent in peddelen.

Bannière aquashoes montrant la collection MayaBay

Waterschoenen zorgen voor een goede isolatie tegen de kou

Het is geweldig om op blote voeten te lopen als het weer en het water acceptabel zijn. Maar in meer noordelijke landen, vooral in de winter, kan het vooruitzicht minder aantrekkelijk zijn. Waterschoenen bieden uitstekende bescherming tegen de kou en kunnen je voeten soms droog houden.

Je kunt je voeten verbranden

Aan de andere kant van de schaal moet het risico op pijnlijke brandwonden door UV-blootstelling op blootgestelde voeten worden verminderd. Het kan moeilijk zijn om de sterkte van de zonnestralen te beoordelen als je op het board staat en er een briesje waait. Een paar waterschoenen kan het verschil maken.

Lopen op rotsen en gevaren onder water kan pijnlijk zijn

Een van de belangrijkste redenen voor het dragen van waterschoenen op een paddleboard is het voorkomen van letsel bij het betreden van het water. Dit is vooral het geval bij het peddelen in rotsachtige rivierbeddingen of een open zeegebied met scherp terrein of doornige dieren, zoals oesterschelpen. Het kan ook bescherming bieden tegen onaangename verrassingen, zoals op een zee-egel stappen.

Misschien moet je lopen

Als je tijdens een excursie van je board moet stappen en je over land gaat om over een obstakel te komen, of als je gewoon van plan bent om je kamp op te zetten voor de nacht, waterschoenen kunnen je redden van een ongelukkige blessure.

Een beetje gezond verstand

Wat je nooit moet doen, is gewone geklede schoenen dragen, zoals sportschoenen of sportschoenen, omdat ze water absorberen als ze onder water staan.Natte en gladde schoenen zijn niet alleen oncomfortabel, maar kunnen ook het evenwicht en de grip ernstig verstoren. Ze zullen je lichaam ook zwaarder maken als je in het water valt.

Standaardschoenen hebben ook zolen die niet geschikt zijn om in te stappen. Behalve dat ze geen grip bieden, zullen er vuil en stenen in de zolen vast komen te zitten en stoten, schaafwonden en groeven veroorzaken die je echt niet wilt.

Welke waterschoenen kopen?

Het belangrijkste criterium bij het kiezen van een waterschoen is dat je voet niet veel bewegingsruimte heeft. Als het goed is aangebracht, wordt de kans op uitglijden, uit balans raken of letsel door slippen op het board aanzienlijk verminderd.

Ervaren roeiers, of degenen die gewoon denken dat blote voeten een superieure ervaring zijn, zullen aandringen op de noodzaak van een dunne zool. Hoe dunner, hoe beter. Om op het bord te bewegen en je zelfverzekerd op het dek te voelen, is het belangrijk om op het bord te kunnen bewegen en alle sensaties ter hoogte van de voeten perfect te voelen.

Zorg ervoor, vooral na gebruik, dat de waterschoenen hebben tijd gehad om te luchten en te drogen. Een natte schoen is de perfecte voedingsbodem voor micro-organismen die geur of, erger nog, infecties veroorzaken. Sneldrogende antimicrobiële coatings zijn nuttig. We raden aan om ze in zoet water te wassen, vooral na gebruik in zout water, wat ook de levensduur van het materiaal verlengt.

Bannière Aquashoes avec mes modéle de chaussures d'eau Arcachon

Tot slot

Als ons artikel u ervan heeft overtuigd dat het kopen van waterschoenen een noodzakelijke investering is, raden we u aan een kijkje te nemen bij onze vele modellen, waarvan sommige volledig zijn aangepast aan de praktijk van Stand Up Paddle.


laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden weergegeven.