Livraison offerte
100% clients satisfaits
Satisfait ou remboursé
Support réactif
Paiements sécurisés
▷ Moeten we waterschoenen of sandalen kiezen ?

matériel -

▷ Moeten we waterschoenen of sandalen kiezen ?

Voor degenen die actieve wateractiviteiten beoefenen, is kiezen voor waterschoenen (of waterschoenen) of plastic sandalen een belangrijke keuze. Elk van deze soorten schoenen heeft zijn eigen gebruik. Het kiezen van de verkeerde schoen voor het soort activiteit dat je gaat doen, is een goede voedingsbodem voor blessures. Nadenken over waterschoenen is vooral nadenken over de gezondheid van uw voeten. We hopen dat dit artikel mensen helpt die zich willen voorbereiden op het water om te beslissen of ze een waterschoen of watersandaal kiezen.

Aquashoes Bannière publicitaire présentant des modèles de sandales plastique

Wanneer gebruik je plastic sandalen ?

Watersandalen zijn verreweg het populairste type waterschoen, en niet zonder reden. De meeste mensen die waterschoenen nodig hebben, doen niet aan sporten, lange trektochten of nachtelijke trektochten.

Voordat we ingaan op het populaire gebruik van watersandalen, is het de moeite waard om te verduidelijken wat een watersandaal eigenlijk is - in ieder geval voor de doeleinden van dit artikel. Watersandalen zijn geen slippers. Het zijn ook niet die goedkope sandalen die bij het plaatselijke zwembad of op het strand worden gebruikt. Evenmin zijn de vele soorten leren sandalen die er zijn.

Watersandalen zijn in principe duurzame sandalen die uitstekende grip bieden op natte en gladde oppervlakken. Over het algemeen hebben dit soort watersandalen dezelfde grip als een goede wandelschoen of laars. Kortom, deze sandalen zijn voor mensen die vaak een rivier of meer in- en uitgaan en goede ondersteuning nodig hebben om te voorkomen dat ze vallen of om hun voeten te beschermen.

Dat gezegd hebbende, de meeste mensen die watersandalen kopen, gebruiken ze voor één van de volgende redenen:

  • Dagtrips per boot: Voor de meeste boottochten (geen kamperen met overnachting) zijn watersandalen alles wat je nodig hebt. De enige reden om een ​​waterschoen te kopen is als je van plan bent een lange wandeling te maken.

  • Vissen: veel mensen waden vissen met sandalen aan, tenminste in warmere wateren en wanneer de waterstroom erg langzaam is. Zorg er wel voor dat u ze gebruikt waar de grond stevig is (zoals zand of een grindbank). Het gebruik van sandalen om over rotsachtig terrein of snelstromend water te waden is een recept voor ongemak.

  • Luie dag op het strand: een goed paar watersandalen is beter dan een goedkoop paar teenslippers uit de supermarkt!

  • In de stad: Na zestig dagen in Thailand mijn eigen watersandalen te hebben gedragen, kan ik bevestigen dat ze net zo goed werken in het water als in het water.

Kortom, watersandalen hebben talloze toepassingen en zijn extreem veelzijdig. En over het algemeen is een watersandaal meestal alles wat je nodig hebt, tenzij je de voetbescherming of goede ondersteuning van een waterschoen nodig hebt.Aquashoes Bannière publicitaire présentant des modèles de chaussures de plage


Wanneer gebruik je waterschoenen ?


In tegenstelling tot watersandalen, hebben waterschoenen historisch gezien zeer gespecialiseerde toepassingen. Deze specialiteit verklaarde waarom er niet veel keuze was. Maar de democratisering van waterschoenen heeft fabrikanten ertoe aangezet om te innoveren en nieuwe, steeds interessantere modellen te ontwikkelen. In de online winkel aquashoes.nl is er bijvoorbeeld een groot aantal veelzijdige modellen.

Waterschoenen worden op deze pagina in meer detail uitgelegd, maar samengevat is een waterschoen een "ingesloten" schoen die ook de bovenkant van de voet beschermt

Maar hoe ze ook heten, waterschoenen, aquaschoenen of strandschoenen zijn gemakkelijk te onderscheiden van watersandalen door hun "gesloten teen". De voorkant van een waterschoen lijkt altijd op die van een normale schoen. Deze gesloten teen beschermt de tenen (om te voorkomen dat ze een rots raken of een teennagel scheuren), terwijl ze een betere ondersteuning bieden bij activiteiten op het land en in het water.Ideale toepassingen voor waterschoenen zijn onder meer:

  • Meerdere nachttochten op het water:een waterschoen is ideaal voor dit soort tochten. Mensen die aan kanoën of varen doen, hoeven maar één schoen in te pakken voor de hele reis, en de bescherming die de schoen biedt, helpt onaangename en onverwachte verwondingen op afgelegen plaatsen te voorkomen.t33>

  • Belangrijk wandelen op zee:waterschoenen werken net zo goed uit het water als in het water. Iedereen die van plan is om op zee te wandelen, moet een waterschoen gebruiken. Dit geldt vooral als de wandelingen off-trail of door ruw of rotsachtig terrein zijn. Nogmaals, voetbescherming (vooral teenbescherming) maakt waterschoenen beter dan sandalen.

  • Activiteiten zoals snorkelen, paddleboarden, kanoën, surfen of waterlopen op zeer rotsachtig en oneffen terrein: beoefenaars die weten dat ze het water in en uit zullen gaan op zeer rotsachtig en oneffen terrein (niet op grindbars of zandstranden) ) zou ook een waterschoen moeten overwegen. Op rotsachtig of oneffen terrein is het heel gemakkelijk om een ​​teen te breken of een vingernagel te scheuren.

  • Korte of matige wandelingen in nat terrein:Omdat waterschoenen zo goed werken om te wandelen, zijn ze ideaal voor wandelen in nat of moerassig terrein. Omdat waterschoenen echter niet de "demping" en andere comfortkenmerken van een wandelschoen hebben, zijn ze niet ideaal voor lange wandelingen. Kortom, ben niet van plan om 30 km in deze schoenen op ruw terrein te doen. Je kunt dit doen, maar een wandelschoen zal veel comfortabeler zijn voor "echt wandelen".

Aquashoes Bannière publicitaire présentant des modèles de chaussures de plage


laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden weergegeven.