Livraison offerte
100% clients satisfaits
Satisfait ou remboursé
Support réactif
Paiements sécurisés
▷ Welke waterschoenen voor kinderen ?

matériel -

▷ Welke waterschoenen voor kinderen ?

Bekijk ons ​​overzicht van waarom Waterschoenen (ook bekend als Waterschoenen of Strandschoenenof Aquashoes) voor kinderen zijn essentieel! Het beschermen van hun kleine voetjes zou jouw prioriteit moeten zijn.

Photo de 4 enfants assis et montrant leurs chaussures Aquashoes
Waarom zou uw kind waterschoenen moeten dragen ?

Kinderen waterschoenen zijn een van de meest relevante geschenken die u kunt kopen om uw kinderen te helpen genieten van zwembaden en de zee in volledige veiligheid.

In binnen zwembaden en zwemlessen, kinderbadschoenen helpen hen hun voeten te beschermen tegen ziektekiemen. Als ze uit het water worden gedragen, helpen ze bij de hygiëne (het vangen van een zwembadschimmel is zo eenvoudig) en helpen ze ook om de randen van het zwembad minder glad te maken. Jaarlijks gebeuren er bij het zwembad veel meer of minder ernstige ongevallen door een slip. Goede waterschoenen zijn ook handig op het strand of op de rotsen tijdens het zwemmen en/of vakantiewandelingen.

Waterschoenen voor kinderen zijn er in verschillende vormen en kleuren, ze hebben maten die variëren van baby tot tiener en ze zijn gemakkelijk op te bergen en te vervoeren. Ze worden ook aanbevolen voor gebruik thuis en op vakantie.

De simpele geneugten van de zomer, zoals spetteren in het water, vereisen niet veel uitrusting, maar ik kan veel situaties bedenken waarin een paar waterschoenen meer dan genoeg is.' nuttig:

  • Thuis gebruiken mijn kinderen het om het peuterbad in de tuin te gebruiken. Al spelend komen ze in en uit het water, rennen ze over gras en gaan ze vaak trappen op en af ​​in de tuin... en daar beginnen de problemen! Hoe voorzichtig ze ook zijn, natte voeten maken stappen glad en hoewel geen enkele hoeveelheid apparatuur voorzichtigheid kan vervangen, lijdt het geen twijfel dat de toevoeging van een goede gripzool het aantal heeft geminimaliseerd. van uitglijden en ongevallen.
  • Bij het zwembad, Zoals we eerder hebben gezien, zijn schoenen nog praktischer omdat ze de voeten niet alleen beschermen tegen gladde oppervlakken, maar ook tegen hete vloeren en ziektekiemen (een goede reden om ook in de winter in zwembaden waterschoenen te dragen).
  • Het belangrijkste is dat de beste waterschoenen voor kinderen kleine voetjes beschermen tegen de gevaren van het strand en de zeebodem. Vooral als uw kinderen, zoals de mijne, gewend zijn hun voeten het grootste deel van het jaar te beschermen met gesloten schoenen, kunnen ze te gevoelig zijn voor heet zand en kiezelstranden. Waterschoenen vormen een barrière tegen allerlei gevaren: heet zand, gladde, scherpe rotsen, puin, gebroken schelpen en waterdieren die ze niet kunnen zien.

Bannière présentant 3 paires de chaussures Aquashoes collection enfants

Zijn waterschoenen "beter" dan sandalen ?

De waterschoenen en sandalen zijn ontworpen voor twee verschillende toepassingen. Dus je hebt het een of het ander nodig, afhankelijk van je plannen voor de zomer.

Als je kinderen voornamelijk op het droge zullen lopen, met slechts af en toe een spatje water, zijn sandalen geschikt. beste optie.

Sommige zijn geschikt voor vocht en kunnen af ​​en toe een spatje water aan, maar ze kunnen vervelend zijn (helaas veroorzaken natte sandalen vreselijke blaren), dus wees voorzichtig met de voeten van je kinderen!

Sandalen die niet zijn ontworpen voor water, blijven vaak heel lang nat, waardoor de voeten extreem koud worden en blaren ontstaan

Bovendien kunnen ze water absorberen tot het punt dat ze zwaar worden, waardoor uw kind zeer snel erg moe kan worden.

Waterschoenen daarentegen zijn speciaal ontworpen voor gebruik in het water en kunnen vaak worden gebruikt als schoenen voor dagelijks gebruik, hoewel sommige modellen zijn esthetisch veelzijdiger dan andere.

De beste schoenen zwembadschoenen voor kinderen kunnen ook worden gebruikt als schoenen voor dagelijks gebruik en als sportschoenen. tuin, voor maximale bescherming en comfort! Je portemonnee zal dankbaar zijn voor deze dubbele functionaliteit.

Waterschoenen, watersokken, watersandalen, zwemschoenen: zijn ze hetzelfde ?

Op de markt vind je verschillende soorten waterschoenen:
Watersokken, zwemschoenen voor kinderen die meestal rond de voet zitten, met een lichte zool. Dit type waterschoen is voornamelijk ontworpen voor watersporten (kajak, etc.) en biedt niet veel bescherming voor de zool.

Waterschoenen: het is Dit is het type dat hierboven is beschreven , met een stevige zool en stof bovenop. Ze zijn aan de voorkant gesloten en gemaakt van sneldrogend materiaal aan de bovenkant, meestal mesh, en kunnen aan de voorkant worden versterkt.

Als ze aan de voorkant open zijn, kunnen ze watersandalen worden genoemd .

Kenmerken van een goede kinderwaterschoen

Ik kijk meestal naar 3 dingen:

  1. Gebruik: waar zullen kinderen ze gebruiken? Zullen het zwembadschoenen, strandschoenen, tuinschoenen, een beetje van alles zijn? Hoe sterk moet de zool zijn?
  2. Grip: Als je op zoek bent naar een goede grip, zorg er dan voor dat de zool goed aanvoelt. Denk bij zeer jonge wandelaars ook aan de fijngevoeligheid van kleine voetjes en de geschiktheid van de zool. Vooral als uw kinderen deze schoenen waarschijnlijk vaak zullen dragen, moet u waterschoenen kiezen die veilig zijn voor jonge wandelaars en die zijn ontworpen met de positie en houding van de voeten in gedachten.
  3. Materiaal: Waterschoenen en sandalen zijn er in vele materialen, van neopreen tot plastic. Zo is het belangrijk om een ​​dikke zool te kiezen als je kind zijn schoenen bijvoorbeeld in de rotsen of op het asfalt gaat gebruiken. Afhankelijk van je kind kies je een materiaal waarvan je denkt dat het comfortabel zal zijn: mijn kinderen vinden de plastic banden te pijnlijk en veroorzaken blaren, maar ze vinden de krokodillen en stoffen waterschoenen supercomfortabel. Kies bij twijfel voor stof, want dit is het zachtste materiaal aan de voeten.

Tot slot

Of het nu voor de zee, het zwembad, het meer of de rivier is, maar ook voor het peuterbad, de glijbaan en of gewoon om af te koelen onder de tuinsproeier, bied uw kind geschikte schoenen moeten niet langer de uitzondering maar de regel zijn. Het beschermen van hun voeten is een must voor de zomer.


laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden weergegeven.