Livraison offerte
100% clients satisfaits
Satisfait ou remboursé
Support réactif
Paiements sécurisés
▷ Moet je strandschoenen dragen om op het zand te lopen ?

santé -

▷ Moet je strandschoenen dragen om op het zand te lopen ?

Als je van plan bent om op vakantie te gaan aan zee en lange wandelingen op het zand te maken, is het belangrijk om jezelf dienovereenkomstig uit te rusten. Als je niet de juiste schoenen kiest, zullen je voeten je eraan herinneren en zul je er spijt van krijgen dat je niet eerder in een paar strandschoenen hebt geïnvesteerd.

Vieille chaussures sur le sable

Wandelen in het zand legt veel druk op onze voeten

Ik ga je waarschijnlijk niets leren, maar lopen in zacht zand is veeleisender dan op een harde, gladde ondergrond. Dit leidt tot spierpijn in de voeten. Tijdens uw wandelingen op het zand is uw bewegingsbereik groter door de wegzakkende bewegingen van de voeten in het zand. Je moet dus de beste schoenen kiezen om in het zand te wandelen om je voeten te ondersteunen.

De meesten van ons weten niet dat wanneer we wandelen, rennen of sporten, het volume van onze voeten nemen toe met 2-4% als gevolg van de instroom van de bloedcirculatie. Nu is de vraag of we deze factor moeten overwegen voordat we nieuwe schoenen kopen. Het moet! Als u deze factor niet in overweging neemt, zult u zich tijdens het lopen ongemakkelijk voelen met uw schoenen.

Zoals we weten, is het comfortabeler en romantischer om op blote voeten op het zand te lopen. Maar soms verbergt het strandzand glasscherven en scherpe stukken rots die uitsteken. Dus als u blootsvoets bent, loopt u het risico uw vakantie te verpesten door bepaalde gevaren, zoals deze:

 • Heet zand kan je voeten verbranden (in de zomer kan heet zand derdegraads brandwonden veroorzaken).
 • Insecten zoals vlooien, kevers, tijgerkevers en spinnen kunnen je steken.
 • Scherpe stenen en stukjes glas kunnen voetletsel en snijwonden aan de huid veroorzaken.

Deze punten laten duidelijk zien dat alleen goed schoeisel ons tegen dergelijke gevaren kan beschermen. De vraag is nu of alle strandschoenen je volledig kunnen beschermen tegen deze gevaren of niet. De volgende punten zijn belangrijk om te overwegen voordat u de beste schoenen kiest voor wandelen in het zand.

Bannière publicitaire Aquashoes Chaussures de plage

Naar welke criteria kijken we voordat we schoenen kopen om in het zand te wandelen ?

 • Schoenmateriaal comfortabel en duurzaam.
 • Zol flexibel, licht en flexibel met essentiële tractie.
 • Ademend materiaal om de voeten droog te houden.
 • Sterk elastisch materiaal ter bescherming tegen scherpe randen.
 • Lichtgewicht en sneldrogend.
 • De vorm van de schoenen moet voorkomen dat er zand vast komt te zitten tussen de voet en de schoen.
 • Goede grip.
 • Flexibiliteit voor een goede bewegingsvrijheid.
 • Gemakkelijk te wassen.
 • Eenvoudig aan en uit te trekken.

Laten we verschillende schoenen beoordelen om in het zand te wandelen

Nu zullen we kijken naar de soorten schoenen die mogelijk en beschikbaar zijn op de markt, en vervolgens de beste kiezen op basis van uw behoeften.


Teenslippers (niet aanbevolen)

We zien op het strand wat mensen slippers gebruiken. Een teenslipper is alleen comfortabel voor korte afstanden. Tijdens het lopen op zand worden onze voeten moe omdat we elke keer op het zand drukken en een extra inspanning doen om het zand van onze voeten weg te duwen. Slippers hebben een losse grip.Het wordt daardoor lastig om lange afstanden af ​​te leggen met teenslippers en bovendien kan er snel zand tussen je voeten en je schoenen komen. Daarom zijn teenslippers niet de juiste keuze, ze kunnen je in de zomer wel beschermen tegen heet zand, maar niet tegen insectenbeten en snijwonden aan de huid.

De teenslippers zijn redelijk comfortabel om te dragen. het is licht, flexibel, waterdicht, gemakkelijk afwasbaar, gemakkelijk aan en uit te trekken.


Watersandalen (kan een vervanging zijn)

De watersandaal is een goede keuze als je wilt dat je voeten comfortabel zijn op vakantie bij warm weer. Het is licht en flexibel voor alle bewegingen. De sandaal heeft een stevige grip met je voet en is veiliger dan een teenslipper. De flexibele, lichtgewicht en flexibele zool zorgt voor essentiële tractie met het zand. Maar het zorgt ervoor dat kiezels en zand tussen de voet en de schoen blijven steken. Het bedekt je voeten niet volledig en daarom kan het risico op insectenbeten niet worden uitgesloten.


Strandschoenen (aanbevolen)

We hebben schoenen met kameelneus nodig om op het zand te lopen, want "Moeder Natuur is onze beste leraar". De waterschoenen hebben een flexibele, lichtgewicht en flexibele zool met uitzonderlijke grip op zand. Waterschoenen kunnen je voeten volledig bedekken. Zo wordt het risico op insectenbeten en snijwonden aan de huid geëlimineerd. Door het poreuze materiaal kan water gemakkelijk verdampen. Zo zijn je voeten snel droog bij transpiratie. Je kunt er ook mee in het water lopen. Daarnaast zijn de waterschoenen gemakkelijk aan en uit te trekken. Daarom raad ik aan om strandschoenen te volgen als de beste schoenen om in het zand te wandelen.

Bannière Aquashoes Chaussures de plageHoe kies je zomerschoenen ?

Als het mooie weer aanbreekt, is het duidelijk dat je open schoenen zoekt om comfortabeler te zijn. Om dit te doen, kunt u vervolgens op zoek gaan naar sandalen of slippers om te profiteren van de zomerse temperaturen. Wanneer je graag zorg draagt ​​voor je look en je uitstraling, dan ben je op zoek naar het paar zomerschoenen dat perfect bij jouw stijl past. Als u niet zeker weet tot welk merk u zich moet wenden, is het duidelijk dat u zult vinden wat u zoekt tussen de modellen sandalen en teenslippers die worden aangeboden door K.Jacques. Als je zowel chic als relaxed wilt zijn, heb je alle interesse om dit merk te benaderen om aan je zomerlook te werken. Afhankelijk van uw wensen van het moment, maar ook uw smaak, kunt u genieten van sandalen of zelfs Spartaanse teenslippers die uw voet zullen benadrukken. In ieder geval, als u besluit dit merk te vertrouwen, kunt u profiteren van een kwaliteitsschoen die zowel comfortabel is als die u jarenlang kunt behouden.

Conclusie

In dit artikel bieden we verschillende modellen strandschoenen aan die perfect geschikt zijn voor activiteiten op het zand en in het water. Al deze producten hebben essentiële eigenschappen die alle schoenen zouden moeten hebben om comfortabel te zijn op het zand. Dus na het bladeren door onze winkel, kun je het beste paar kiezen op basis van je behoeften.


laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden weergegeven.