Livraison offerte
100% clients satisfaits
Satisfait ou remboursé
Support réactif
Paiements sécurisés
▷ Strandschoenen: hoe kies je ze goed ?

vacances -

▷ Strandschoenen: hoe kies je ze goed ?

Je hebt misschien gemerkt dat lopen op zand of in water heel anders is dan onze gebruikelijke wandeling. De sensaties onder je voeten zijn niet hetzelfde, het lopen is niet hetzelfde. Dit is de reden waarom als de zomer nadert, of voor een weekend aan zee, het raadzaam is om goede strandschoenen mee te nemen. Waar zijn strandschoenen voor? Wat zijn de verschillende modellen die beschikbaar zijn en hoe kies je de meest geschikte?

Waterschoenen, strandschoenen: wat zijn dat ?

Ook wel waterschoenen, waterschoenen of zelfs aquaschoenen genoemd, strandschoenen zijn schoenen die speciaal zijn ontworpen voor activiteiten in en rond het water; dat wil zeggen aan zee, maar ook aan het meer of de rivier of zelfs zwembad. Hun doel is niet om de voeten te beschermen tegen water, maar tegen gladde, ruwe of zelfs scherpe oppervlakken, zoals de rotsen van de zeebodem.

Om de voeten goed te beschermen, zijn waterschoenen gemaakt van een zool die zowel flexibel, soms drainerend als robuust is; wat de rest van de schoen betreft, deze is over het algemeen gemaakt van een lichte stof, die de voet laat ademen en de afvoer van water vergemakkelijkt. Door deze lichtheid en flexibiliteit zijn strandschoenen geschikt voor een aantal watersporten. Een ander voordeel van strandschoenen is dat ze zelfs op onstabiel zand een goede houding bevorderen. Ze helpen ook de voetboog te beschermen, die zwaar wordt belast door verschuivende grond.

Waar zijn strandschoenen voor ?

Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom je waterschoenen draagt, als je op blote voeten in het water kunt lopen of slippers op het zand kunt aantrekken. Weet al, zoals gezegd, dat zand een onstabiele, onregelmatige grond is; of het nu droog of nat is, de beperkingen zijn niet hetzelfde. Dit vereist het dragen van aanpasbare en comfortabele schoenen, waarmee je overal naartoe kunt lopen zonder je te schamen of van paar te wisselen.

Vervolgens, niet alle stranden bestaan ​​alleen uit fijn zand. Meestal houdt wandelen op het strand in dat je op rotsen stapt, die glad of scherp kunnen zijn. Het risico op vallen of snijden is altijd aanwezig! En dan is het contact met kwallen en andere zeedieren bijzonder onaangenaam. Om je voeten te beschermen, moet je daarom geschikte schoenen dragen, zowel flexibel als resistent: vandaar de interesse om strandschoenen te kiezen in plaats van andere minder geschikte modellen.

Als je een watersport beoefent, is het kopen van waterschoenen des te belangrijker. Inderdaad, activiteiten zoals waterwandelen, surfen, windsurfen of kanoën vereisen een goede voetbescherming. Door kwaliteitswaterschoenen te kiezen, kunnen alle atleten blessures voorkomen en zich gemakkelijk in het water ontwikkelen.

Bannière Aquashoes Modèles Arcachon

Strandschoenen: voor wie ?

Voor wie zijn waterschoenen bedoeld? Absoluut iedereen! Of in ieder geval alle mensen die in water, op zand of op rotsen moeten lopen.

Waterschoenen voor heren en dames

Lichtgewicht en comfortabel, waterschoenen zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Natuurlijk zijn er modellen schoenen waarvan de vorm en maat meer geschikt zijn voor een vrouwelijke voet, en andere voor een mannelijke voet. Sommige kleuren of patronen zijn ook goed geslacht, maar de meeste modellen in onze online winkel zijn bedoeld voor zowel dames als heren.

Waterschoenen voor kinderen

Volwassenen zijn niet de enigen die hun voeten moeten beschermen; in de zomer zul je merken dat veel kinderen een paar waterschoenen dragen, want omdat ze graag rennen en spelen in water en op rotsen, zijn kinderen kwetsbaarder dan volwassenen. Het is daarom nog belangrijker om ze goed te beschermen! Flexibel, licht en gemakkelijk aan te trekken, strandschoenen zijn perfect geschikt voor kinderen en hun kleine voetjes. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende aantrekkelijke en humoristische kleuren en patronen.

Waterschoenen voor sporters

Watersportliefhebbers zijn waarschijnlijk de eersten die strandschoenen kopen. Sterker nog, ze zijn vaak meer dan een simpele kwestie van comfort, ze zijn vaak essentieel voor hun praktijk; ongeacht hun niveau, beginner of gevorderd. Als u bijvoorbeeld kanoën of raften beoefent, moet u in- en uitstappen in ondiep water, op oppervlakken die vaak scherp of onstabiel zijn. Vandaar het belang om goed beschermd te zijn! De voordelen zijn hetzelfde voor andere disciplines; we raden u ten zeerste aan om waterschoenen te dragen voor waterwandelingen, windsurfen of andere disciplines zoals snorkelen (onder water wandelen) of canyoning .

Wat zijn de verschillende soorten waterschoenen ?

Ben je op het strand lui, loop je met je voeten in het water of ben je hyperactief? Dit is een vraag die je jezelf moet stellen voordat je waterschoenen koopt, want er zijn modellen voor elke behoefte en elk type activiteit.

Aquaschoenen voor nietsdoen en wandelen

Voor een rustige zomer, gemaakt van luieren op het strand en lange wandelingen langs het water, zijn de klassieke modellen waterschoenen uw keuze. Met een sportieve look zijn deze schoenen licht en compacts; Ze zijn heel gemakkelijk aan en uit te trekken, of je voeten nu droog of nat zijn. Voor een stijl die bij je past, kun je kiezen uit een breed scala aan kleuren en patronen: sterrenstelsels, zeebodem, geometrische vormen, strepen, effen... er is voor elk wat wils en voor alle stijlen!

Sportieve waterschoenen

Canyonen, surfen, snorkelen en andere wateractiviteiten kunnen uw voeten zwaar belasten. De gevaren zijn niet hetzelfde als je rustig langs de waterkant loopt en als je de zeebodem in rotsachtige gebieden verkent. Daarom zijn er waterschoenen speciaal ontworpen voor sportieve activiteiten aan zee of aan het meer. Deze modellen onderscheiden zich van de basismodellen door hun robuustheid en met name de dikte van de zool; ook, om de voet goed vast te houden, bevatten ze vaak krassen of veters. Sommige paar aquaschoenen kunnen qua uiterlijk lijken op hardloopschoenen of andere sportschoenen. Hun vorm kan variëren, afhankelijk van of het modellen voor mannen, vrouwen of kinderen zijn.

Mode strandschoenen

Wie zei dat aquashoes geen trendy accessoire kan zijn? Toegegeven, dit is niet hun primaire doel; maar sommige modellen lenen zich perfect voor een elegante wandeling aan zee, op het strand of in de stad. Er zijn trendy strandschoenen voor heren, dames en zelfs voor kinderen.

Bannière Chaussures de plage Collection Mayabay

Hoe kies je de beste waterschoenen ?

Om goede strandschoenen te kiezen, moet je jezelf eerst een paar vragen stellen: ga je een of meerdere watersporten beoefenen? en welke? Lange wandelingen of kortere wandelingen? Ga je in de rotsen lopen? Deze vragen zijn essentieel om het type waterschoenen te kiezen dat het beste bij uw activiteiten past.Vooral wandelen in een aanhoudend tempo op nat zand is een echte sport; voor deze activiteit kies je daarom een ​​sportmodel.

Flexibele en lichte strandschoenen passen zich aan alle soorten voeten aan. Houd er bij het passen echter rekening mee dat ze goed om je voet moeten passen, met het risico dat je ze uitglijdt of kwijtraakt. Dit advies geldt vooral voor kinderen, die veel bewegen en gemakkelijk vallen.

Ten slotte kunnen de temperaturen in de zomer erg hoog oplopen; daarom raden we aan om lichtgewicht modellen te kiezen die je voeten goed laten ademen en gemakkelijk te verwijderen zijn. Comfort boven alles!

En als kers op de taart, we denken hier niet vaak aan, maar heb je ooit je voet verbrand door de zon? Het is extreem pijnlijk! Het is duidelijk dat strandschoenen veel voordelen hebben.


laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden weergegeven.