Livraison offerte
100% clients satisfaits
Satisfait ou remboursé
Support réactif
Paiements sécurisés
▷ 6 goede redenen om strandschoenen te dragen

santé -

▷ 6 goede redenen om strandschoenen te dragen

Het is warm weer, de zon schijnt en het is tijd voor een dagje strand! Maar zoals bij de meeste dingen in het leven, is het allemaal leuk en leuk totdat iemand gewond raakt en je strandvakantie daarop geen uitzondering is.

Photo de pieds sur la plage, la mer au loin

De gevaren van vakantie zonder strandschoenen

Het strand zit vol gevaren die uw ontspannende vakantie snel kunnen veranderen in een bezoek aan de dokter of podotherapeut als u niet oppast. Hier zijn enkele voorbeelden van problemen waarmee u rekening moet houden tijdens uw volgende reis om van het zand, de branding en de zon te genieten.


Snij- en steekwonden

Het strand is bezaaid met scherpe schelpen, weggegooid afval en ander afval dat op de loer ligt in het zand en op de promenade. Er is maar één misstap nodig om te eindigen met een snee of lek in uw voet. Als u uw voet snijdt, moet u deze onmiddellijk afspoelen met een sopje om ervoor te zorgen dat zand en bacteriën uit de wond zijn verwijderd voordat u deze afdekt met een verband. Als het een grote, diepe wond is, moet u deze zo snel mogelijk door een arts of podotherapeut laten beoordelen om er zeker van te zijn dat er geen banden, pezen of zenuwen in de voet zijn beschadigd.

Brandend onder de voetzolen

Het zand en asfalt op de parkeerplaats kan in de zomer erg heet zijn! Als u op een van beide blootsvoets loopt, kunt u gemakkelijk uw voetboog verbranden en merkt u dat u de rest van de vakantie niet meer kunt lopen. Houd altijd een paar strandschoenen bij de hand!


Zonnebrand

Veel mensen denken er niet aan om zonnebrandcrème op hun voeten te smeren als ze bruin worden. Maar dat zou je wel moeten doen! Uw voeten zijn net zo vatbaar als elk ander deel van uw lichaam voor zonnebrand en huidkanker. Zorg ervoor dat u zonnebrandcrème aan de boven- en onderkant van uw voeten smeert of strandschoenen draagt.

Bannière chaussures de plages Aquashoes 3 paires de la collection AquaKids


Kwal

Kwalen spoelen vaak aan op stranden, wat de nieuwsgierigheid wekt van mensen die ze willen onderzoeken. Als je merkt dat je midden van een kwallenaanval zit, verwijder dan voorzichtig de tentakels zonder ze met je vingers aan te raken. Spoel vervolgens het getroffen gebied af met azijn of zeewater, niet met zoet water of urine, zoals populaire overtuigingen suggereren. Als je de materialen bij de hand hebt, helpt een mengsel van zout water en zuiveringszout ook om de verbranding te stoppen.

Pijn in de voetboog

Wandelen op onstabiele of oneffen oppervlakken zoals zand kan ontstekingen of scheuren van de achterste tibialis-spierpees veroorzaken. De belangrijkste functie van deze pees is om de voetboog te behouden en de voet te ondersteunen tijdens het lopen. Door overbelasting kan de pees niet meer voor stabiliteit of ondersteuning van de voetboog zorgen, wat soms resulteert in een scheur. U kunt een scherp trekkend gevoel in uw voetboog of enkel voelen. Deze aandoening komt vaker voor bij mensen met platvoeten. Rust, immobilisatie en ontstekingsremmers zijn meestal effectief, maar orthesen en fysiotherapie kunnen gunstig zijn voor mensen die vaak last hebben van ontstekingen. Het dragen van strandschoenen tijdens het lopen op het zand is de meest effectieve manier om scheuren te voorkomen.

Enkelverstuiking

Lopen op het strand of beachvolleybal spelen zijn favoriete bezigheden van veel mensen, maar het kan leiden tot blessures als je niet oppast Het zand zorgt voor een oneffen oppervlak voor je voeten, waardoor je enkel naar één kant of de andere veroorzaakt een verstuiking. Als u van plan bent langs de kust te wandelen of deel te nemen aan een partijtje volleybal, zorg dan dat u schoenen draagt ​​die geschikt zijn voor het zand. Dit stabiliseert je enkel en biedt ondersteuning van de voetboog.

Conclusie

Blijkbaar kalm en ontspannend, het strand staat vol met vallen voor je voeten. Om jezelf te beschermen tegen de onderstaande gevaren, raden we je ten zeerste aan om strandschoenen te dragen.


laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden weergegeven.